Hatha yoga
Du får lära dig följa en bestämd sekvens rörelser som kallas solhälsningen. Varje position har obegränsade möjligheter till fördjupning. Steg för steg synkroniserar vi rörelse och andning. Solhälsningen är en dynamisk form av yoga där muskler och rörelser bygger både energi och styrka.

Yinyoga
Ger möjlighet att praktisera aktiv närvaro i stillhet. Rörelserna är mer av en passiv form där vi söker en gräns i för att kunna hålla positionen en längre stund. 3–7 minuter. Då får muskler slappna av och mjukar upp bindväven runt leder, ben och organ. Vår rörlighet ökar vilket ger energi och flöde till kroppen. När vi är stilla och vilar i andningen har vi möjlighet att observera våra tankar och djupliggande mönster.

Livsyoga/Kundalini
Passen kombinerar dynamiska övningar med andningsteknik, meditation och mantra för att balansera körtelsystemet, stärka nervsystemet, öka lungkapaciteten och balansera kropp och själ.

Helg yin-yang
Välj lördag, söndag eller båda. Vi utforskar och lär skillnad på aktiva och passiva positioner –  Oavsett din fysiska förmåga praktiserar vi andning/pranayama som en röd tråd genom passen. Att delta en helg kan passa nybörjare eller mer erfaren yogis och ge ökad rörlighet, styrka och närvaro. En kortare paus för tea och frukt ingår.

Yogadagar i sommar 1 och 2
Den här kursen passar dig som vill fördjupa de grundläggande teknikerna i yoga, starta upp efter ett uppehåll eller för dig som är nybörjare. Vi utforskar både aktiva och passiva positioner – en yin och yang praktik där andetaget får vara fokus. Under passen kan varje deltagare få mjuka justeringar som fördjupar kroppens förståelse för yoga övningarna. Steg för steg kan nya upplevelser och erfarenheter leda till en hållbar yogapraktik. Som tillägg har varje deltagare möjlighet att boka 30 min massagebehandling eller individuell rådgivning som gäller den egna yogapraktiken. Bokningen ska ske i anslutning till kursveckan. Kursen vänder sig till både erfarna och nya yogautövare.

Information
Tänk på att behålla en lugn och tyst miljö i yogasalen, behöver du prata gör du det med ett mjukt och behaglig röstläge. Våra mobiltelefoner är avstängda.
Värdesaker kan du ta med dig in i yogasalen där det finns plats på en hylla.
Mattor, filtar och block finns att låna men om du praktiserar en längre tid kan det vara skönt att ha sin egen matta.